DEKANIN MESAJI

İşletme Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı olarak 2005 yılında kurulmuş ve Turizm İşletmeciliği bölümü ile akademik hayatına başlamıştır. Takip eden yıllarda Fakültemiz; İşletme, Uluslararası Ticaret, Ekonomi ve Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinin açılmasıyla bölgenin öne çıkan akademik kurumlarından biri haline gelmiştir. 2015 yılında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bağlanan Fakültemizin, 3000'in üzerinde öğrencisi bulunmaktadır.

Akademik kalitesi, özgün ve yenilikçi eğitim anlayışı ile öne çıkan fakültemiz, yaklaşık 40 farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrenciye öğrenim imkânı  sağlamasıyla, uluslararası akademik bir kurum olduğunu kanıtlamıştır.

Alanya gibi Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisinde kurulmuş olan fakültemizin temel misyonu; evrensel standartlarla uyumlu, kamu ve özel sektör için nitelikli işgücü arzına katkı sağlayan, toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilen yöneticiler yetiştirmek ve böylelikle sosyal katma değeri yüksek ve tüm paydaşları için fayda sağlayan akademik bir ekol olmaktır. Genç, üretken ve yenilikçi kadromuz, iddialı bir üniversite heyecanımız, üzerinde yaşadığımız bölgenin emsalsiz coğrafi güzellikleri ve tarihi birikimi önemli avantajlarımızdır. Bu yüzden fakültemiz için uluslararası bir eğitim yuvası olma hedefi, asla hayal değildir.

Siz sevgili gençleri, geleceğin vizyoner yöneticilerini yetiştirmeyi hedefleyen fakültemize davet ediyor, hepinize başarılar diliyoruz.